Magritte XXL
Zijn mooiste schilderijen van de zee op reuzenformaat

Hoe eer je de grootste surrealistische schilder van België? Natuurlijk door een aantal van zijn bekendste werken extra groot tentoon te stellen!

Daarom kunt u vanaf 21 oktober in het Cultuurcentrum van Knokke – Heist maar liefst twaalf van Magrittes meest bijzondere werken bewonderen op een formaat van bijna 3 meter hoog en soms wel meer dan 4 meter breed, zo hoeft u geen enkel detail te missen.

Het thema van deze expo is ‘Magritte & de Zee’ en per schilderij worden een aantal aspecten toegelicht door Magritte expert Eric Rinckhout.

Magritte prikkelt de zintuigen, doet verbazen en maakt nieuwsgierig met een speelse toets

Stap in zijn magische wereld door een spectaculaire driedimensionale reis te maken met de virtual reality bril. Daarnaast kunt u genieten van een inspirerende film over ‘Het Betoverde Rijk’. Het is met meer dan 300 m2 het grootste werk dat Magritte ooit heeft gemaakt en als wandschildering in het Grand Casino van Knokke-Heist aanwezig.

Laat u betoveren door de grootsheid van zijn werken, maak ‘selfies’ bij de diverse fotospots of bij de reuzenpijp (‘Ceci n’est pas une pipe’) en ga samen aan de slag met het Magritte Ontdekboek, dat speciaal voor deze expo werd gemaakt.

Kortom, een fantastische kans om op een heel bijzondere manier kennis te maken met Magritte’s werken in het Magritte Hommagejaar.

We zijn er trots op dat we deze unieke ervaring die de afgelopen zomer meer dan 40.000 enthousiaste bezoekers trok, ook op deze expositie aan u aan kunnen bieden.

Daarnaast kan je op ontdekkingstocht gaan in Knokke-Heist, waarbij je onder begeleiding van ‘René Magritte’ de gemeente verkent. Je kan bij de dienst Toerisme de app downloaden, waar de tocht begint.

“De VR film vond ik echt indrukwekkend en bijzonder knap gemaakt” – Gert Kuppens

“Machtig mooi” – Nadia Coolen

“Het was de max!” – Klaas van Sonderen (8 jr)

“De virtuele tour was heel bijzonder! Blij dat ik hiervoor speciaal naar zee ben geweest.” – Cathy Torenmans