Boeken

René Magritte

De beste naslagwerken

Verken Magritte dankzij deze prachtige werken

Deze pagina bevat affiliate links. Hiermee krijgen wij een commissie op basis van uw aankoop, zonder extra kosten voor de koper. Als Amazon Associate verdienen we aan kwalificerende aankopen.

Onderstaand zijn onze favorieten, voor meer gebruik volgende links:

Nederlandstalige uitgaven

Magritte: Een leven

Ontdek de diepten van René Magritte’s mysterieuze wereld in ‘Magritte: Een leven’. Deze rijkgeïllustreerde biografie door Alex Danchev, bejubeld voor zijn kennis en inzicht, onthult de surrealistische kunstenaar in al zijn facetten. Van tragische gebeurtenissen tot zijn iconische werken, dit boek is een must-read voor kunstliefhebbers en bewonderaars van Magritte’s tijdloze invloed

Verkrijgbaar bij
Bol.com

De Magritte Code

Ontdek de verborgen diepten van René Magritte’s werk in deze fascinerende uitgave. Met een minutieuze indeling in 103 categorieën, biedt dit boek een unieke kijk op de 1700 schilderijen en gouaches van de kunstenaar. Een must-read voor kunstliefhebbers, biedt het inzicht in Magritte’s rijke oeuvre en onthult het, alsof zijn geheimzinnige code eindelijk gekraakt is. Een compacte, maar verhelderende leeservaring.

Verkrijgbaar bij
Bol.com

Belgische Meesters – Ensor, Delvaux, Magritte

Ontdek de rijkdom van de Belgische kunst in ‘Belgische meesters’, een fascinerende tocht door klassiek moderne kunst. Van Ensor tot Magritte, dit boek verkent stromingen als impressionisme tot surrealisme. Het illustreert de Belgische artistieke vernieuwing tussen 1850-1950, waarbij het bizarre en de vervreemding centraal staan. Een must-read.

Verkrijgbaar bij
Bol.com

Dit is Magritte

“Dit is Magritte” is een essentiële leeservaring voor iedereen die geïnteresseerd is in het leven en werk van de grootste Belgische kunstenaar van de 20ste eeuw. Vijftig jaar na zijn overlijden biedt dit boek een toegankelijk overzicht van Magritte’s buitengewone schilderijen en alledaagse leven, zonder eigen atelier. Een onthullende reis door de wereld van surrealistische kunst, ideaal voor zowel kenners als nieuwkomers in de kunstwereld.

Verkrijgbaar bij
Bol.com

Anderstalige uitgaven

Magritte in 400 images (Engels)

Magritte in 400 images” van Julie Waseige is een essentiële aanwinst voor liefhebbers van surrealistische kunst. Deze Engelstalige hardcover brengt het werk van René Magritte op een toegankelijke wijze tot leven. Met 400 beeldreproducties, variërend van beroemde schilderijen tot minder bekende meesterwerken, biedt het boek een unieke kijk in het oeuvre en leven van een van de populairste 20e-eeuwse kunstenaars. Een must-have voor elke kunstverzamelaar en -enthousiast.

Verkrijgbaar bij
Bol.com

Magritte: attempting the impossible (Engels)

Ontdek de surrealistische wereld van René Magritte in ‘Magritte: Attempting the Impossible’. Met meer dan 300 werken en ongepubliceerd materiaal onthult deze Engelstalige uitgave van Siegfried Gohr een diepgaand inzicht in Magritte’s creatieve genie. Elk hoofdstuk belicht een sleutelwerk binnen zijn oeuvre, ingebed in de intellectuele en historische context. Essentieel voor elke kunstliefhebber die de geheimen van Magritte wil begrijpen. Een meesterwerk!

Verkrijgbaar bij
Bol.com